Hidroterápia

Hidroterápiánál a vizet terápiás eszközként használjuk. A víz fizikai tulajdonságainak segítségével nagyon hatásos rehabilitációs kezelést folytathatunk le. Ezek a tulajdonságok a hőmérséklet, felhajtóerő és a hidrosztatikai hatás.

A speciális hidrokádban egy futószalag segítségével kedvenceink 1/10-re csökkent testtömegükkel sétálhatnak akár váltakozó tempóban. Miért is jó ez? Mert a sérült területek nincsenek megterhelve, így azok úgy mozognak, hogy az nem jár vagy kevésbé jár fájdalommal. Tapasztalat szerint ilyenkor egy szárazföldön nem használt végtagot kedvencünk bátrabban terheli. A víz ellenállásának köszönhetően olyan izmok is dolgoznak, amik a szárazföldi séta alatt kevésbé.

Neurológiai betegek esetén szinte pótolhatatlan ez a kezelés. Felhajtó erejét kihasználva, a szárazföldön béna kutyus is képes újra járni, s járni tanulni. A hidrosztatikai hatása főként a perifériás vénákra, nyirokerekre van nagy hatással.

Aki még nem tapasztalta, biztos látta már valahol, valamilyen formában, hogy az idősödő emberek milyen vígan tornáznak a vízben egy-egy wellness centerben. Milyen fiatalosan, s könnyedén végzik a feladatokat.

Azt is biztos sokan tapasztatuk már, mikor térdig vagy combig érő vízben sétáltunk csak sétáltunk élvezve a víz lágyságát, hűvösségét vagy melegségét, s partot érve éreztük, hogy igen, itt azért dolgozott a lábam szépen, de még a derekam is a stabilizálás miatt.

A kutyák is hasonlóan élik ezt meg. A víz magasságával és a tempó növelésével vagy csökkentésével lehet kedvencünk terápiájának menetét úgy beállítani, hogy az ne okozzon neki problémát, de dolgoztassa az izmait, ízületeit.

Mivel ez egy nagyon speciális kád, ezért ezt a kezelést az Ebfizio fizio- és hidroterápiás központ együttműködésével tudom nyújtani.

Ehhez a kezeléshez Budapesten, Káposztásmegyeren találkozunk, néhány perces autóútra az M0-tól. Elérhetőséget, lásd az Ebfizio weboldalán - kattints a logóra.
Azok a betegeim, akik nem tudják megoldani kedvenceik szállítását, azoknak ebben én tudok segíteni háztól–házig szállítással.