Dió és az allergia története

Dió egy nagyon kedves ismerősöm kutyusa. Bár a történet idejében én még nem ismertem az esszenciákat, úgy gondolom sokaknak hasznos lehet az aromaterápia kutyáknak és ezáltal ez a tapasztalás is. Olvassátok szeretettel!

Dió 4 éves labrador kislány, 10 hetes kora óta családunk tagja, nagy szeretettel és gondoskodással vesszük körül, ahová lehet, magunkkal visszük, nyaralni is mindig együtt megyünk.

Másfél évvel ezelőtt, október elején egyik napról a másikra, azt vettük észre, hogy Dió egyre többet vakarózik. Először csak napközben, majd éjszaka is. Ez egészen addig fajult, hogy hónapokon keresztül, éjszakákon át nem aludtunk, mert a kutya annyira szenvedett. A helyzet éjszaka volt a legrosszabb, rohamokban tört rá a vakarózás, ilyenkor sehol nem maradt meg szegényke, a legszörnyűbb az volt, hogy nem tudtunk segíteni rajta. A jobb oldalán egy foltban teljesen kihullott a szőre, a többi helyen is megritkult, csúnya volt, a hasán, könyökén, pedig sebek éktelenkedtek, nem szívesen vittük már az utcára sem. A legerősebb szteroidos készítménnyel sem javult az állapota, ekkor egy másik, nagyon drága tablettát is adtunk neki naponta, hosszú heteken át, az valamennyit segített, az orvos azt mondta ezzel így kell majd együtt élnünk.  Próbálkoztunk homeopátiás megoldással is, de sajnos azzal sem értünk el eredményt. Németországba küldtünk ki vérmintát, abból a célból, hogy majd immunterápiát alkalmazunk. A laboreredményből az derült ki, hogy Dió az atkák és pollenek valamint fűfélék közül vagy 20 félére 3-5*-os allergiás reakciót mutat. A sokféle összetevős allergia miatt, az immunterápia költsége több százezer forint lenne, legalább két évig tartana, a siker pedig egyáltalán nem garantált, esélye kb. 60-65%. Nem hittem el, hogy nincs más megoldás!

Ekkor jutottak eszembe az olajok, hiszen ha nekünk segítenek, akkor kedvencünknél miért ne használhatnánk őket! Családomban ekkor már több mint két éve rendszeresen alkalmaztam őket nagy sikerrel, a CPTG minőségű esszenciák teljes garanciát jelentenek a tisztaságra és biztosítják a hatékonyságot. Beleástam magam a témába, és hamarosan meg is találtam, amit kerestem. Nagy örömmel olvastam, hogy Amerikában, Angliában, és Európa más országaiban használják az aromaterápiát kutyáknak és ezeket az illóolajokat.

Vakaródzási rohamoknál a tenyerembe cseppentettem a Copaiba olajat, és úgy adtam neki, a kutya 10-15 percen belül megnyugodott. Eleinte naponta többször is kellett használni, majd egyre kevesebbet.

Dió immunrendszerének túlműködését, az allergiás és gyulladásos folyamatokat a Copaiba és a Tömjén olaj, valamint az On Guard keverék napi 2x-i ételbe kevert, felváltva történő, 1-2 csepp használatával sikerült 2-3 hónapon belül normalizálni, a bőre és a szőre is teljesen meggyógyult, azóta is gyönyörű.

Bármit megehet, nem okoz problémát, éjszaka a szobánkban alszik, napközben is sokat tartózkodik velünk bent a házban, ha akar órákig kint lehet a kertben, fekhet a fűben. Azelőtt a füle is rendszeresen begyulladt, amit mindig antibiotikumos készítményekkel kellett kezelni, most már a füle is rendben van. Előfordult már, hogy hasmenése volt, elkezdett köhögni, vagy kisebb sérülés érte, mindig tudtam, milyen olajhoz nyúljak, teljes biztonságot ad számomra, hogy van természetes megoldás, amivel segíthetek ezeken a problémákon.

Szeretném megjegyezni, hogy az aromaterápia kutyáknak, az olajok használata minden egyednél eltérő lehet. Dió tisztán, kézről lenyalva fogyasztotta a Copaibát, de ő már 2 éve aktív ’használója” volt az esszenciáknak a családban napi szinten történő párologtatás miatt. És ahogy azt korábban már írtam, az inhalálás, párologtatás is egy nagyon fontos és hasznos formája egészségünk támogatására.

Amennyiben személyes tanácsra van szükséged írj üzenetet honlapomon vagy a Kutyadolog facebook oldalamon!

Kategóriák