Kezelések

Állapotfelmérés / Konzultáció

~60-90 perc

A gyógyító tevékenység összehangolt csapatmunkát igényel, melynek szerves része a fizioterápia. Állapotfelméréssel és speciális mozgásterápia végzésével illeszkedik a kis páciensek műtét utáni és konzervatív kezelésének menetébe, valamint kiemelkedő szerepet kap a prevenció (megelőzés) területén.

Állapotfelmérés - Kutyadolog

Masszázs

A masszázst fájdalomcsillapításra, izomtónus befolyásolására, izomgörcsök oldására, vérkeringés és anyagcsere fokozására, kontraktúrák és letapadások megszűntetésére, s nem utolsó sorban stressz oldására alkalmazzuk.

Torna

Tornának van az aktív és passzív része, kedvencünk állapotától függően alkalmazzuk. Mindkettőt izomerő növelésre leginkább. Ide tartozik még a passzív kimozgatás, mellyel kedvencünk ízületeit ’olajozzuk’ meg. Aktív tornánál számtalan eszköz használata lehetséges, amivel kutyusunk örömmel és játékosan gyógyul.

Prevenciós Kezelés Kutyáknak

Prevenciós kezelés

prevenciós kezelés, torna, torna betanítása

TENS kezelés

Ez az egyik legelterjedtebb elektroterápiás kezelés. A TENS – azaz szelektív ingeráram kezelés az idegek stimulációján keresztül éri el gyulladáscsökkentő, izomlazító és fájdalomcsillapító hatását. Főként neurológiai betegségek esetén nyújt segítséget, a nem megfelelően működő, gyengült, vagy bénult izmok regenerációjára, illetve az izmok erősítésére használjuk ezt a fajta kezelési módot.

TENS kezelés kutyáknak

Lézerkezelés

 

Fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, csont- és sebgyógyulás gyorsítása mellékhatások nélkül. 

Nagy örömmel osztom meg, hogy mostantól elérhető a lágylézer kezelés a Kutyadolognál. 

Számos esetben érdemes segíteni a rehabilitációt

Kezelés néhány percet vesz igénybe, nem kell hozzá leborotválni a szőrt az érintett területen. Fájdalommentes és mellékhatások nélküli eljárás. Néhány kezelés elegendő a látványos javuláshoz. 

Humán gyógyászatban jól ismert, állatgyógyászatra fejlesztett ASA lézergép egyedülálló MLS eljárással dolgozik, ahol a pulzáló és folyamatosa sugárzás egyidőben történik ezzel növelve hatékonyságát.

Fényterápia

Polarizált fény jótékony hatását alkalmazzuk, mely csökkenti a gyulladásokat, az ödémákat, segíti a sebek gyógyulását és fájdalomcsillapító hatása van.

Fényterápia Kutyáknak

Thermoterápia

érülések esetén a fájdalmas területen az izom tónusa növekszik. Ennek lazítására melegítést alkalmazhatunk, gyulladás esetén pedig jegelést.

Thermoterápia Kutyáknak

Manuálterápia

Fájdalomcsillapító hatása van az ízületekben. Ízületek kóros elváltozása esetén alkalmazzuk, hagyományos orvoslás kiegészítéseként, vagy alternatívájaként.

Manuálterápia Kutyáknak

Nyújtás (streching)

Izomfeszülés, izomrövidülés, kontraktúra és izmok túlerőltetése során, valamint sportkutyák edzés előtti bemelegítésekor használható módszer.

Nyújtás Kutyáknak

Ultrahang kezelés

A fizikoterápiás eljárások közül a mechanoterápia csoportjába tartozik, a gyógytorna, masszázs, a manuális terápia és trakciós kezelések mellett.

A szervezetbe bejutó ultrahang a különböző szövetekben eltérő sebességgel terjed. A határterületekről részben visszaverődik, részben azon átjutva továbbhalad.

Az ultrahang tehát egy mechanikus rezgés. A szövetek, melyeken áthalad, átveszik ezt a rezgést. Ez az úgynevezett mikromasszázs. A szövetek rezgése (azaz a mechanikai energia) részben hőenergiává alakul át, a szövetek felmelegednek, gyorsul a vérkeringésük, mely egyenes út a gyógyulási folyamatok fokozódásához is. A meleg ezenfelül ín- és izomlazító, fájdalomcsillapító és értágító hatású is. Az ultrahang számos jótékony hatását használják fel tehát a kezelés alatt, a mikromasszázst előidéző mechanikus hatást; a termikus hatást, ami a szövetek felmelegedését, a vér- és nyirokkeringés fokozódását és a gyógyulási folyamatok serkentését jelenti. Emellett a javuló oxigénellátást és értágulást.

Házhoz kiszállás

Dunakanyarban házhoz kiszállást vállalok, illetve partnereim bevonásával távolabbi szállításban is tudok segíteni.

Dunakanyarban 30 km-es körzeten belül egységesen:

3 000 Ft

30 km-en felül:

150 Ft / km

Kiszállás Kutyadolog

20% kedvezmény

Számomra nagyon fontos a fölösleges szaporítások csökkentése, a menhelyek maximalizált terhelésének optimalizálása. Azok a vendégeim, akik igazoltan örökbefogadott kutyussal érkeznek, a feltüntetett árakból 20% kedvezményt kapnak.